Diensten

We bieden alle bouwaspecten aan die je kunt verwachten van een modern dakbedekkingsbedrijf:

Nieuwbouw

Nieuwbouwprojecten bieden een unieke kans om daken te ontwerpen die niet alleen functioneel zijn maar die ook duurzaam zijn en die er mooi uitzien. Bij de nieuwbouw van daken is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten zoals isolatie, waterafvoer en de mogelijkheid van zonnepanelen. Hiervoor is vaak een andere constructie nodig. 

Isolatie: een goed geïsoleerd dak kan helpen om de stookkosten te verlagen en draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat. Materialen zoals PIR, PUR en minerale wol worden vaak gebruikt voor dakisolatie. 

Waterafvoer: dit is ook een belangrijk punt. Een goed ontworpen dak zorgt ervoor dat regenwater snel en efficiënt wordt afgevoerd, wat lekkages en schade kan voorkomen. Dakgoten en afvoerpijpen moeten zorgvuldig worden gepland, geplaatst en geïnstalleerd. 

Tegenwoordig is het bijna standaard om zonnepanelen op daken te installeren. Dit is goed voor het milieu, maar kan op lange termijn ook financieel voordelig zijn. Bij het ontwerp van een dak moet hiermee rekening worden gehouden. Het kan zijn dat de opbouw van een dak, de constructie, draagkracht hierop aangepast dienen te worden. 

Esthetiek: materialen voor daken: dakpannen, metalen maar ook bijvoorbeeld groendaken kunnen een gebouw een unieke uitstraling geven. 

Met al deze overwegingen kunnen nieuwbouwdaken een bijdrage leveren aan zowel de functionaliteit maar ook aan de uitstraling van een gebouw. 

Renovatie

Dakrenovatie is een onderdeel van het onderhoud van een woning en kan de levensduur van een dak aanzienlijk verlengen. Een succesvolle dakrenovatie verbetert niet alleen de bescherming en isolatie van het huis maar kan ook de algehele waarde van het onroerend goed verhogen.

Dakrenovatie omvat verschillende stappen, van inspectie en reparatie tot mogelijk volledig vervangen van dakonderdelen.

 De eerste stap is een grondige inspectie van het dak. Hierbij kunnen problemen zoals scheuren, lekkages en beschadigingen gevonden en bekeken worden. 

Afhankelijk van de staat van het dak kunnen reparaties variëren van het vervangen van enkele dakpannen tot het herstellen van de waterdichtheid van het dak.

Soms is het nodig (vooral bij oudere daken) om de isolatie te verbeteren om te voldoen aan de moderne energienormen. Dit kan leiden tot energiebesparingen.

Ook zal er gekeken worden of er goede ventilatie aanwezig is om vocht en schimmelproblemen te voorkomen. 

Renovatie van een dak kan ook een gelegenheid zijn om het uiterlijk van het dak te vernieuwen door bijvoorbeeld nieuwe dakpannen te gebruiken of andere materialen.

Overweeg ook duurzame opties zoals groendaken of installatie van zonnepanelen. Goed voor het milieu maar dit kan ook kostenbesparend zijn. 

Timmerwerken

Schatorië verzorgt niet alleen uw dakbedekkingen, maar ook al het bijbehorende timmerwerk, zoals spanten en gevelbekleding, overkappingen en dakkapellen. Goed timmerwerk zorgt voor een lange levensduur en draagt bij aan duurzaamheid en schoonheid van een gebouw.

Spanten bepalen de vorm van een dak en zijn de dragende structuren. Ze zijn essentieel voor de stabiliteit van het dak en moeten met precisie worden vervaardigd en geïnstalleerd.

Gevelbekleding beschermt de buitenste laag van een gebouw tegen de elementen en zorgen ook voor een bepaalde uitstraling. Gevelbekleding kan ook isolerende eigenschappen hebben, wat weer bijdraagt aan de efficiëntie van het gebouw.

Overkappingen zijn een prachtige toevoeging aan elke woning of tuin. Ze bieden bescherming tegen weersinvloeden en verlengen de leefruimte buiten. Houten overkappingen geven een natuurlijke uitstraling. Een kwalitatief dak op zo’n overkapping maakt het geheel compleet.

Prefab dakkapellen zijn een populaire keuze voor dakrenovatie en uitbreiding van een dak. Vaak worden deze dakkapellen vooraf in de werkplaats gemaakt. Deze dakkapellen zorgen voor extra licht en ruimte in een woning, met een breed scala aan opties op uit te kiezen. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in de hedendaagse bouw en stedenbouw. Duurzame daken kunnen de biodiversiteit in stedelijke gebieden versterken door een habitat te bieden voor planten en dieren. Op lange termijn kunnen duurzame daken kostenbesparend zijn door energiebesparing en minder onderhoud.

Enkele sleutelpunten over hoe daken kunnen bijdragen aan duurzaamheid zijn:

Groendaken: daken bedekt met vegetatie zoals bijvoorbeeld sedum. Deze daken bieden isolatie, verlengen de levensduur van daken en helpen ook het riool te ontlasten.

Zonnepanelen: dit is een effectieve manier om duurzame energie op te wekken en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffenn te verminderen

Witte dakbedekking: deze daken reflecteren het zonlicht beter wat kan leiden tot vermindering van behoefte aan airconditioning.

Waterdaken: deze daken zijn ontworpen om regenwater vast te houden te zuiveren wat gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het doorspoelen van toiletten.  

Onderhoud

Dak onderhoud is van groot belang voor de levensduur en functionaliteit van het dak. Regelmatig onderhoud kan problemen zoals lekkages en schade voorkomen!

Belangrijke aspecten van dak onderhoud:

Inspectie: een periodieke inspectie door onze dakdekkers kan vroegtijdige tekenen van slijtage of schade opsporen.

Reiniging: het verwijderen van mos, algen en ander vuil van het dakoppervlak helpt de levensduur van het dak te verlengen. Ook het schoonmaken van dakgoten en afvoeren is belangrijk om water goed af te voeren en overstromingen te voorkomen.

 

Reparaties: kleine reparaties kunnen grotere problemen in de toekomst voorkomen. 

Lood, zink en koperwerk

Loden, zinken en koperen daken staan bekend om hun lange levensduur. Het is geschikt voor zowel hellende en platte daken. Ze vereisen weinig onderhoud.

Felswerk is een techniek waarbij metalen platen zoals bijvoorbeeld zink of koper worden gebruikt om een waterdichte bekleding voor daken en gevels te creëren. De platen worden met felsverbindingen aan elkaar verbonden wat zorgt voor een
strakke en duurzame afwerking.

Ook zinken boeiboorden zorgen voor een nette uitstraling. Ze zijn sterk, hebben een unieke uitstraling en gaan lang mee.

Voor het verwerken van deze materialen is specialistische kennis nodig. Schatorië dakbedekkingen heeft deze kennis in huis en kan u dan ook goed adviseren over
deze materialen.
Goed advies is bij deze materialen noodzakelijk!

 

Velux

Velux dakramen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die natuurlijk licht en ventilatie wil toevoegen aan hun ruimte. Deze dakramen staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid, wat ze tot een langdurige investering maakt. 

Velux biedt een breed scala aan modellen, waardoor er voor elk daktype en elke woonstijl een passend raam te vinden is. Dankzij de innovatieve ontwerpen zorgen Velux dakramen voor een optimale isolatie, wat helpt om energie te besparen en een comfortabel binnenklimaat te behouden. 

Bovendien zijn ze eenvoudig te bedienen en kunnen ze worden uitgerust met extra functies zoals zonwering, insectenhorren en zelfs elektrische bediening voor extra gemak. 

Of het nu gaat om een zolderverbouwing, een uitbreiding of een nieuwbouwproject, Velux dakramen bieden een stijlvolle en functionele oplossing die elke ruimte transformeert met daglicht en frisse lucht.